2010. június 1., kedd

Vapatanács

Május 27-én összeült a Vapatanács. Remek ízléssel választottuk ki találkozónk helyszínét: Govinda Vega Sarok. Folyt a lassi, meg a rózsavizes limonádé. Megünnepeltük Munifot, aki aznap tette le doktori szigorlatát, s már el is sietett, mire a fényképezőgép előkerült.

Ötleteltünk, hogy honnét tudnánk egy olyan buddhista tagot szerezni, aki bár eloldotta az összes földi kötőerő kötelékét, mégis elköteleződne mellettünk a következő pár évre.

Megvitattuk az URI-hoz csatlakozás előnyeit s hátrányait, majd nekiláttunk kitölteni a jelentkezési lapokat. Ha minden jól alakul, pár hónapon belül mi leszünk a magyarországi együttműködési körük.

Egy súlyosabb témával zártuk találkozónkat: ki-ki beszámolt arról, hogy vallásán belül milyen szakadások keletkeztek, s mely okok vezettek ezek létrejöttéhez. A kérdéseken keresztül még jobban láttuk egymás vallásában a nehézségeket, küzdelmeket, eretnekségeket, közeledési törekvéseket. Ezek fényében még nagyobb lett a jelentősége és öröme annak, hogy mi mindnyájan itt ülhetünk egy asztal körül, s a szívünkben megfogalmazhatunk egy-egy imát a többi vallásban fellépett szakadások gyógyulásáért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése